LA CREATIVITAT

"Viure és un acte creatiu"

Tots els éssers, en algun moment de les nostres vides, ens trobem amb reptes que no tenen una recepta de manual per gestionar-los. Aleshores ens cal una eina que no ens han ensenyat gaire a desenvolupar: la nostra creativitat. De fet hi ha persones que enfronten la majoria dels seus reptes amb aquesta eina, obrint noves possibilitats, però tots ens hi veiem obligats a fer-ho en algun moment.

Una de les principals característiques de l'art és que ens proposa noves maneres de mirar la realitat i d'explicar alguna cosa a partir d'aquest fet.

El terme creativitat pot tenir diferents significacions, una d’elles seria: donar a llum, produïr. És la capacitat de fer variacions sobre un mateix tema, de barrejar coses conegudes per obtenir resultats inesperats, trobar les semblances entre coses que són diferents i les diferències entre coses que semblen iguals. I moltes possibilitats (més)
I més al document "un impuls per la creativitat"
29 formes de mantenir-se creatiu
ENLLAÇOS

Com treballar amb els bloquejos creatius? Una proposta a la revista digital **crear mundos**
Recursos per a la investigació i foment de la creativitat de Julio César Penagos Corzo.
Article sobre creativitat de Marjorie Carevic Johnson.
Constructes integradors: creativitat, estils cognitius, intel·ligència emocional Maria Jayme Zaro . UOC: http://cv.uoc.es/cdocent/6RHD649E2V6K3FWOHGFC.pdf

Presentació de Francesc Esteve, Investigador de la Càtedra UNESCO de Política Universitària. Aquí pots accedir si vols a la seva webhttp://www.ideacreativa.org/
creativitat.jpg
http://video.google.com/videoplay?docid=-9133846744370459335#

Visualitza aquesta presentació on s'exposen algunes de les diferències de funcionament entre el nostre cervell dret i esquerre:
dosments.ppt

T'atreveixes a somniar?


Un parell d'experiències TED