Comunicació visual

Fins ara hi havia la idea que per "llegir" o entendre el coneixement que les imatges ens podien aportar n'hi havia prou amb entendre aquest esquema.
imatge_forma_contingut.jpg
Però de vegades ens costa buscar els significats de les coses que veiem; som una mica còmodes i ens estimem més quedar-nos amb una primera lectura fàcil.

mirar.jpg
En tot cas, qualsevol acció comunicativa sol tenir els participants que ens mostra el següent flash. Fes clic sobre els personatges per visualitzar-ho i avança i retocedeix amb el botó dret del ratolí: "reproducir"

Per què s'enfada en Filemon?
No ha entès en Mortadelo?
Té uns altres referents?
També pot ser que el context no el predisposi a entendre el missatge (hi ha fressa, està enfadat ja d'abans) o bé que no conegui bé el codi visual, pot ser prové d'una cultura diferent.
Tot i aquestes variables de referents a l'hora de comunicar amb imatges, hi ha molta informació continguda en una imatge. Prova de trobar històries relacionades amb aquestes imatges:
nina_rizzi.jpgaxeshowergel.jpg

Alguna d'elles et recorda un conte infantil?, quin model de dona retraten?, són imatges pensades per a dones o per a homes?, de quina edat?

En vols saber més de comunicació?


Comunicació no verbal

Alguns exemples més de missatges ocults dins les imatges que reflecteixen les actituds de les persones o la informació que ens poden transmetre les coses

Vols saber quin hemisferi predomina en el teu cervell?

L'hiperdesenvolupament del llenguatge visual

Sabem qui accedeix a la nostra informació compartida?